Dumpling: If the filling is wrapped in a skin | ダンプリング: 具が皮に包まれたなら

Date:Saturday, 16 April – Monday, 02 May, 2022
10:00-17:00 (JST)
Closed on Tuesdays, Wednesdays, Thursdays, Fridays
Admission free
日時:2022年04月16日(土) – 2022年05月02日(月) 10:00-17:00
火、水、木、金曜日休み
Venue: Nakacho House: 29-1 Senjunakacho, Adachi-ku, Tokyo
会場:仲町の家(東京都足立区千住仲町29-1)
入場無料

Dumplings have long been loved and eaten around the world. Besides Jiaozi (Gyoza), there are many different types of dumplings such as dangos and gnocchi. The one thing they all have in common is that they are wrapped in a ‘skin’. What do ‘ingredients’, ‘skin’, and the act of ‘wrapping’ represent in the contemporary world, and what tastes can dumplings deliver to us?

What kind of ‘ingredients’ can be wrapped in the ‘Nakacho House’, which has gently enveloped various cultures and arts in the past? We hope you enjoy our dumpling party organised by Tokyo University of the Arts students from Japan, Hong Kong, and China.

人間の発明品として、古くから世界中で食されている”Dumpling(ダンプリング)”。餃子のほかにも、団子やニョッキなど、さまざまな種類があるが、共通点をあげるとしたら、「具」が「皮」に「包まれた」物体であることだろう。現代において、「具」や「皮」、「包む」という行為はなにを指し、私たちにどのような味わいを与えてくれるのだろうか。

これまで、さまざまな文化や芸術をやさしく包み込んできた「仲町の家」という「皮」のなかには、今回どんな「具」が包まれているのか。日本と香港、中国出身の東京藝術大学の学生によるダンプリングパーティーをぜひお楽しみください。

URL: https://www.instagram.com/the_dumpling_show/?hl=ja

Artists:
Sayo Ota, Kika Suzuki, Chen Yirui, Pang To, Nagisa Mizuno
参加アーティスト:
太田紗世、 鈴木希果、陳一銳、彭慆、水野渚